utorok 11. apríla 2017

Wengera sme lákali do Bayernu, spomína Rummenigge

Manažér Arséne Wenger už od roku 1996 pôsobí v londýnskom Arsenale a je najdlhšie slúžiacim trénerom tohto slávneho klubu. Ako to ale vo futbale býva, všetko mohlo byť úplne inak. Stačilo, aby v polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia vyslyšal ponuku mníchovského Bayernu.
Arsenal sa v Lige majstrov stretne s Bayernom Mníchov a bude sa pokúšať porovnať dvojgólové manko z úvodného zápasu na Emirates Stadium.V súvislosti s ostro sledovaným duelom samozrejme vyplávajú na povrch najrôznejšie zákulisné informácie as jednou z nich nedávno prišiel aj Karl-Heinz Rummenigge.
Šéf mníchovského velikána sa v myšlienkach vrátil späť k začiatku sezóny 1995/1996, kedy Bayern hľadal nového lodivoda. Voľba padla na Francúza Arséna Wengera, ktorý však bol pod zmluvou v AS Monaco. To ho po žiadosti Nemcov odmietlo uvoľniť, ale po katastrofálnom začiatku sezóny, v ktorej sa Monaco utápal na sedem nástej priečke, bol Wenger od kormidla klubu odvolaný.Tiež potom prejavil Bayern Mníchov o jeho služby záujem.
V rozhovore pre denník Daily Mail niekdajší slávny útočník Karl-Heinz Rummenigge spomínal: "V Anglicku je veľa dobrých trénerov a ja osobne mám rád Arséna Wengera. V polovici deväťdesiatych rokov sme boli veľmi blízko jeho angažovanie, ale vtedy ho Monaco odmietlo pustiť. Potom sme sa znovu ozvali, keď bol prepustený. Našu ponuku zvažoval, ale nakoniec sa rozhodol odísť do Japonska. "
V januári roku 1995 sa Arséne Wenger stal trénerom japonského klubu Nagoya Grampus Eight a toto angažmán po roku a pol opúšťal čoby držiteľ japonského superpohára a Cisárskeho pohára.Tím z dna tabuľky dokázal dostať až na konečné druhé miesto. Bayern Mníchov namiesto neho vymenoval do funkcie Otta Rehhagela, ktorý sa do povedomia širšej verejnosti zapísal okrem iného triumfom Grécka na Eure 2004. V súča snej chvíli lavičke mníchovského giganta šéfuje slávny Pep Guardiola, s ktorým je Rummenigge tiež veľmi spokojný.
"Hovorili sme si, že keď je tu šanca najať najlepšieho a najúspešnejšieho trénera na svete, nemali by sme ju prepásť. Pep je priamo posadnutý futbalom, neustále o ňom premýšľa a hovorí si: Čo by som tak mohol urobiť inak? Tým prekvapuje protihráča a často aj svoje vlastné hráčov.Mali sme v minulosti veľa dobrých trénerov, ale Pep je úplne iná kapitola. V tom dobrom slova zmysle, " skladá činovník svojmu trénerovi pochvalu.
Bayernu sa darí nielen na domácej pôde, ale výrazne bližšie má tiež k postupu do ďalšej fázy Ligy majstrov.

Mníchovská Allianz Arena však nemá na arsenal dobré spomienky, pretože v poslednom zápase týchto dvoch tímov tu domáci prehrali a museli sa o postup strachovať. Teraz sa francúzsky elegán, ktorý v minulosti Bayern odmietol, bude pokúšať o revanš.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára